Susu mai i le Fotma Alloy!
itulau_fanua

tala fou

Meatotino o Tungsten Carbide

O le uʻamea tungsten, o lona igoa e mafua mai i Suetena - tung(mamafa) ma sten (maʻa) e masani ona faʻaaogaina i foliga o tungsten carbide sima.Carbides sima po'o u'amea malo e pei ona masani ona fa'aigoaina o se vasega o mea e faia i le 'sima' fatu o le tungsten carbide i totonu o se fa'amau fa'amau o le cobalt u'amea e ala i se fa'agasologa e ta'ua o le fa'amama vai.

I aso nei, o le tele o fatu tungsten carbide e eseese mai le 0.5 microns i le sili atu i le 5 micron ma se mea e mafai ona oʻo i luga ole 30% ile mamafa.E le gata i lea, o le faʻaopopoina o isi carbide e mafai foi ona fesuiaʻi mea mulimuli.

O le taunuuga o se vasega o mea e faʻaalia e

Malosi maualuga

Malosi

Malosi maualuga

E ala i le fesuisuiai o le saito o le tungsten carbide ma le cobalt content i totonu o le matrix, ma le faʻaopoopoina o isi mea, e mafai e inisinia ona maua se vasega o mea e mafai ona faʻaogaina i le tele o mea faʻainisinia.E aofia ai meafaigaluega faʻatekonolosi maualuga, faʻaogaina o vaega ma mea faigaluega mo le faufale faufale ma le suauʻu ma kesi.

Tungsten Carbide oloa o le taunuuga o se faiga u'amea pauta lea e fa'aaoga muamua le tungsten carbide ma cobalt pauta u'amea.E masani lava, o tu'ufa'atasiga o fefiloi e amata mai i le 4% cobalt i le 30% cobalt.

fasi carbide sima

O le mafuaʻaga autu mo le filifili e faʻaaoga le tungsten carbide o le faʻaogaina lea o le maualuga o le maʻaʻa o loʻo faʻaalia e nei mea e faʻaitiitia ai le ofuina o vaega taʻitasi.Ae paga lea, o le faʻasalaga e faʻapipiʻi i le maualuga o le maaa o le leai o se malosi poʻo le malosi.O le mea e lelei ai, e ala i le filifilia o fatuga e maualuga atu le cobalt, e mafai ona maua le malosi faʻatasi ma le maaa.

Filifili mea maualalo ole cobalt mo faʻaoga e le o faʻamoemoeina ai le aʻafiaga o le vaega, ausia le maualuga o le maaa, maualuga le faʻaogaina o le ofuina.

Filifili mea maualuga o le cobalt pe afai o le talosaga e aofia ai le teʻi poʻo le aʻafiaga ma ausia le sili atu o le ofuina o le ofuina nai lo le tele o isi mea e mafai ona ofoina atu, faʻatasi ma le malosi e teteʻe ai le faʻaleagaina.


Taimi meli: Iul-29-2022